Yakın zamanlarda hep krem şantili, jöleli ya da tereyağı kremalı pastalar yemekteydik. Fakat simdi baktığımızda doğum günlerinde, düğünlerde, kutlamalarda masalarımıza rengarenk ve her şekilden pastalar geliyor. Şeker hamuru kekinizi şık ve pürüzsüz bir yüzeyle kaplamak için merdane yardımı ile açılabilen bir tür yenilebilir hamurudur. Temelde şeker, patates nişastası ve vanilyadan oluşur. ŞEKER&SUGAR hamurları glütensiz, jelatinsiz ve helaldir.
Yiyebilirmiyim?Evet, yiyebilirsiniz ve tadı bir harikadır. ŞEKER&SUGAR hamurlarında kullanılan üstün malzeme dolayısıyla tadı güzel ve dokusu pürüzsüzdür. Ağzınızda kolaylıkla erir. Pasta ile beraber bir bütün olarak yiyebilirsiniz.Şeker&Sugar patates nişastası ve ya pudra şekeri: şeker hamurunun yüzeye yapışmasını önler.
Yapışmaz çalışma matı: tezgahınıza zarar vermenizi engeller / geniş çalışma alanı sağlar. Merdane: hamurunuzu açmaya yarar.Küçük ofset spatula: hassas hamur şekillerini kaldırmaya yardımcı olur. Pizza kesicisi: fazla hamuru kek tabanından kolayca kesebilir. Kazıyıcı: yapışan hamurunuzu yüzeyden almanızı sağlar.
Pasta ütüsü: pasta kaplamasında düz yüzey elde etmenizi sağlar. Dönebilir pasta standı: pastanızın çevresinde daha kolay çalışmanızı sağlar. Boya fırçası: şeker hamurunuzu yapıştırmanıza yardımcı olur. Şekillendirici alet seti (5, 7 veya 9'lu paslanmaz çelik): form ve şekil vermede yardımcı olur. Kretuar: şekil vermede ve detaylı kesme işlemlerinde kullanılır.
- Yüzeyinizin, aletlerinizin ve ellerinizin kuru ve temiz olmasına dikkat edin.
- Serin ve kuru ortamda çalışmaya özen gösterin. - Kullanmadığınız arta kalan hamurunuzu hava almayacak şekilde sarın ve kaldırın. - Şekil verirken hızlı davranın. - Hamurunuzu iyi yoğurmak her zaman esnek ve yumuşak olmasını sağlayacaktır. - Yapışmaz yüzeyde çalışmaya özen gösterin. - Pandispanyanızın doğru piştiğine emin olun. - Pürüzsüz görünüm için pasta sıvamasına özen gösterin.