Tüm ürünlerin saklama ve muhafaza etme koşulları ambalajının üstünde yazmaktadır. Pasta dekorasyon malzemeleri genel itibari ile hava ile temas etmeyecek şekilde saklanır. Saklama koşullarının serin ve kuru ortam olması gerekir. Şeker/çikolata hammaddesini barındıran tüm ürünler ani ısı değişimlerinden kötü etkilenmektedir. Isı değişimleri maddenin formunu bozabilir. Boyar madde kullanılmış hiçbir ürünü güneş ile direk temas ettirmeyiniz. Güneş ile direk temas renginde solma ya da pigmentleşme yaratabilir. Ambalaj üstünde yazan talimatlara uymanız ürünlerin daha uzun ömürlü kullanımını sağlayacaktır.
Hamurları paketi kapalı ve hava almayacak şekilde oda koşullarında saklayabilirsiniz. Serin, kuru ve direk güneş ışınlarnın temas etmediği ortam ürünün formunu korumasına yardımcı olur.
Dantel tozunuzdan yapılmış ürününüzü streçleyip hava almayacak kapalı bir kutuda saklamanızı öneririz.
Dantel hamuru ise yapısından dolayı sadece hava almayacak şekilde kapalı kutuyla kaldırmanız yeterlidir.Hazırlanmış hamur hava almayacak şekilde streç filme sarılıp buzdolabının +4 bölümünde 3 gün, -18(Dondurucu) bölümünde 1 ay muhafaza edilebilir. Kullanmadan önce hamurun oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Hızlı ısı değişimlerinden de kaçınınız.Arta kalan Royal Icing'i hava almayacak bir şekilde kaba koyun ve mutlaka üstünü ürünle temas edecek ve boşluk kalmayacak şekilde streçleyin. Streçle kapatılmadığı takdirde kuruma ya da kabuklaşma gözlemlenebilir. Buzdolabında 4-5 gün muhafaza edebilirsiniz. Tekrar kullanacağız zaman oda sıcaklığına getirip çırpınız.
Uygulanmış son halini almış İsomalt'ı yenilebilir vernik ile kaplayarak veya nem alıcı ile saklama kabına koyarak saklamanız mümkündür.
Pastanızı dondurduğunuz 4-5 ay içinde sağlıklı tüketebilirsiniz. Buzdolabında ise içinde kullandığınız malzemelere göre 3- 4 gün muhafaza edebilirsiniz.
Bitmiş pastanızı soğutmak zorunlu değildir. Ama yumuşak bir kek karışımı kullandıysanız ya da süt bazlı krema vb. kullandıysanız soğutma önemlidir. Çoğu buzdolapları farklı modlarda çalıştığı için pastanızın üstünü hafifçe örtün yada plastik kapakla kapatın. İçerideki ısı değişimine neden olmamak için buzdolabınızın kapağını çok sık açıp kapatmayın.
Şeker hamuru ile kaplanmış pastayı dondurmak zorunda kalırsanız önce pastayı komple streçleyip hava almayacak şekilde derin dondurucuya koyabilirsiniz.Eğer pastanızı donduracaksanız öncelikle streçleyip, kutulamanızı tavsiye ederiz. Bu pastanızı korumakla kalmayacak, dış kokulardan etkilenmesini önleyecektir. Dondurucudan çıkan pastanızı önce buz dolabında en az 1 saat bekletin, sonra oda sıcaklığına alın. Yoğunlaşmayı önlemek için kutusundan çıkartın. Oda sıcaklığına gelene kadar dekoratif bir çalışma yapmayınız.
Pasta figürlerinizi sağlıklı ve kırılmadan saklamanız için önce strafora sabitlemenizi öneririz. Rutubetsiz oda koşullarında saklamayı ve güneş ışınlarından korumanız figürün küflenmemesi ve yumuşamadan kalmasına yardımcı olur. Figürleriniz kuruduktan sonra sprey vernik veya gıda verniği ile parlatabilirsiniz.
Maketlerimiz doğru koşullarda saklandığı takdirde sağlıklı olarak maksimum hangi ürünü hangi süre aralığında saklayabilirsiniz? Bilgi için aşağıdaki tablomuzdan yararlanabilirsiniz.