İkisini kullanım alanları aynı olsa da doku ve yapısında farklılıklar vardır. Dantel tozu daha kırılgan ve mat olmasına karşın dantel hamuru ise daha esnek ve parlak renklere sahiptir. Doğru koşullarda saklandığından dantel hamuru daha uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Dantel tozunun hazırlık aşamasında boyar madde katarak istediğiniz gibi renklendirebilirken dantel hamurları kullanıma hazır bir şekilde sedefli renklere sahiptir.
Eğer dantel tozunuz/ dantel hamurunuz kalıptan çıkarılırken kırılma yapıyor ise bu onu çok pişirdiğiniz anlamına gelir. Bu ürünü her zaman kontrollü pişirmelisiniz. Fazla pişmeyi kalıp üstünde fark ettiğiniz taktirde kalıbı bir sıcak su buharı üstünde hafifçe gezdirmeniz ürüne esneklik kazandıracaktır. Yeterince pişirmediğiniz durumlarda da danteli kalıptan düzgün çıkaramayabilirsiniz.
Bir diğer sebebi ise dantel kalıbınız orijinal kalıp olmayabilir. Kalıplarınız seçerken desen derinliğine lütfen dikkat edin.
Pişirdiğiniz ürünleri hava almayacak ve nemini kaybetmeyecek şekilde saklarsanız kurumayı geciktireceksinizdir. Eğer ki ürününüz kuruduysa; bir buharın üstünde ürünü kalıpla beraber hafifçe gezdirmeniz yeterlidir.
Evet kurutabilirisiniz ama bu yaklaşık 5-6 saati alacaktır. Kalorifer üstüne koymanız süreci hızlandırır.