25 Ocak 1983 İzmir doğumlu Pınar Atlı 2001 yılında girdiği Güzel Sanatlar Lisesi Resim-Heykel bölümünden mezun oldu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi İç mimarlık bölümünü kazanıp, bu alan yerine resim ve heykele yönelerek 2001 yılında Airbrushİzmir adı altında bir atölye kurdu.
Motorsiklet, araba ve aksesuar üzerine airbrush alanında çalışmaya başladı. Aynı zamanda Cam ve Seramik heykeller üzerine çalışmalar yaptı.
2007 yılında işyerinin 2. şubesini İstanbul Kadıköy'de Airbrushİstanbul adı altında açan Atlı 2010 yılına kadar aktif olarak bu alanda çalışmaya devam etti. Bu alanda basın ve yayında birçok defa yer aldı.
2010 yılında Ege Üniversitesi Seramik, Cam ve Çinicilik bölümüne girerek seramik alanında çalışmalarına devam etti. Üniversiteden birincilikle mezun oldu.
Okulla eş zamanlı olarak bir öğretmeninin bu konuda cesaretlendirmesi ile butik pastacılık alanında çalışmaya başladı. Mezun olduktan sonra da kariyerine bu alanda devam etmekte karar kıldı.
İzmir’de Nil Pastanesi, İnceoğlu Pastaneleri, Bravo Pastanesi ve Sevinç Pastanesi’nde butik pasta dekor şefliği yaptıktan sonra 2016 yılında pastanedeki görevinden ayrılarak 4 yıldır aktif olarak kişisel heykel atölyesi olarak kullandığı mekanda airbrush ve şekerden heykel çalışmalarına, eğitimler vermeye devam etmektedir.
2017 İstanbul Gastronomi festivalinde aldığı ödüllerin ardından Türk Milli Takım Şefi ünvanını almıştır.
Halen Anadolu Üniversitesi/Aşçılık bölümünde eğitimine devam ediyor, Türkiye İzmir Butik Pastacılar Birlikteliği'ni oluşturan kişilerden olup sosyal sorumluluk projelerinde yer almakta ve bu grupla birlikte İzmir ve çevre bölgelerde butik pastacılık alanında ulaşılabilir formatta toplu ders imkanı sağlamaktadır.